Milföy Çanağında Et Sote
Bu tarif , sürekli tatlı paylaşımı yaptığım için benden sıkılanlara gelsin o zaman :)
Ara ara size böyle pratik yemek tarifleri de vermeye çalışacağım.Önceden de vermiştim , hala görmeyenleriniz varsa menüde "Yemekler " kısmına basarak diğer tariflere bakmayı unutmayın.
Gelelim bu şahane tarifin sahibine ; @mutfaktamimarvar İnstagram hesabına karnınız tokken baktığınızda bile acıkıyorsunuz.İnanılmaz güzellikte lezzetler sunuyor bizlere. Şuana kadar denediğim tariflerinde de hiç sıkıntı yaşamadım.Mutlaka göz atın.
Kendisine de buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum...
Malzemeler
* 500 gram kuşbaşı et
* 1 orta boy soğan
* 2 kırmızı biber (küçük küçük doğranmış)
* 1 büyük boy havuç (küçük küçük doğranmış)
* 12 kare milföy hamuru
İşe soğanları kavurmakla başlıyoruz.İnce ince doğranmış soğanları zeytinyağında kavurmaya başlayın. Daha sonra tavaya ince ince doğranmış etleri ekleyin ve güzelce pişirin.(Etlerin sert olacağından endişe ediyorsanız biraz düdüklü tencerede su ilave edip pişirin.Sonra tekrar tavaya biraz tereyağı ekleyip soteleme işlemine devam edebilirsiniz).Tekrar tavaya aldığınızda içine tuz ve bir tatlı kaşığı kadar salça ekleyin.
Etler pişerken ayrı bir tavada biber ve havucu soteleyin.Ben çok pişirme taraftarı değilim hafif diri kalmasını seviyorum.
Biber ve havucu soteledikten sonra eti ilave ediyoruz ve milföyleri hazırlamak üzere kenarda bekletiyoruz .
Milföyleri oda sıcaklığında bekletin,yumuşamış olmaları gerekiyor. (Servis yapacağınız zamana göre ayarlayın lütfen )Bir milföyün orta kısmını kare yada yuvarlak olacak şekilde kestikten sonra kalan kenar kısmını diğer milföyün üzerine koyup hafif bastırın.Hepsine aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına çatalla delikler açın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika 190 derecede pişirin.
Milföyler piştikten sonra geriye sadece parçaları birleştirmek kalıyor.Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere ,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder