Dünya Barışı Kurabiyeleri
İçinden akan çikolatayı görünce sizin de ağzınız sulanmıyor mu :)
Okuldan gelen miniklere, akşam kahvenizin ya da çayınızın yanına , isterseniz arkadaşlarınıza hediye olarak bile yapabilirsiniz.Şahsen ben kurabiye dolu bir kutu hediye alsam dünyanın en mutlu insanı olabilirim :)
Dışarıdan çok sert göründüklerine bakmayın , içleri yumuşacık...Bir ısırıkta ağızda dağılıyor. Hemen ikinci ısırığı almak istiyorsunuz.
Hamuru hazırlayıp dolaba atın, istediğiniz zaman pişirin. Davetsiz misafirlere birebir :)
O zaman gelelim tarife...Bu güzelliği bize kazandıran kişi Damy's Kitchen...Kendisine ne kadar teşekkür etsek az bence. Dorie's Cookies adlı kitaptan uyarlamış.En yakın zamanda o kitabı da edinmem gerektiğini düşünüyorum .Çünkü 300 tane kurabiye tarifi düşünsenize :)
(Ben miktarlarda ufak tefek değişiklikler yaptım , genelde her tarifte bardak ölçüsü yerine gramları ölçüp yapıyorum )
Gelelim malzemelere ;
170 gr (1+1/4 su bardağı) un
30 gr (1/3 su bardağı) kakao
1/2 tatlı kaşığı karbonat
155 gr (11 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
130 gr (2/3 su bardağı) esmer şeker
50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1/4 tatlı kaşığı deniz tuzu ( günlük kullandığınız tuz da kullanabilirsiniz )
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa vanilya tozu)
140 gr bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
Bir kasede un, karbonat ve kakaoyu harmanlayın.
Bir çırpma kabında tereyağını toz şeker ve esmer şekerle
yaklaşık 3 dakika kabarıp homojen bir kıvam alana kadar çırpın.En önemli
adımlardan biri bu belki de.Çünkü birkaç deneme sonucu eğer iyi çırpmazsanız
şeker tam olarak karışmıyor ve kurabiyeyi yerken kıtır kıtır parçacıklar
yiyorsunuz.
İçine tuz ve vanilyayı ekleyin.
Unlu karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez çikolata
parçalarını ekleyin.
Tezgahınıza dökün ve elinizle hafif yoğurarak hamur haline
getirin.
Eşit iki parçaya bölün, uzunlamasına iki adet salam formunda
hamur haline getirin ve ikisini de ayrı ayrı streç filme sararak buzdolabına
koyun.
Yaklaşık 3 saat soğutun.
3 saatin sonunda fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
İki adet fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Bir kesme tahtasına hamurların birini alın.
Keskin bir şef bıçağı ile hızlıca 1,5 cm kalınlığında
hamurlar kesin. (Keserken dağılabilir, endişelenmeyin, dağılınca elinizle
birleştirip tepsiye dizin)
Diğer hamurla da aynı işlemi yapın.
İki tepsiyi de fırına verin ve 12 dakika pişirin. (Pişerken fırın kapağını açmayın.)
12 dakikadan uzun pişirmeyin! Yumuşak gibi gelse de soğuyunca sertleşecek unutmayın..
12 dakika konusunda endişeniz olmasın.Lütfen reçeteyi veren kişiye güvenin :) Sonucu görünce haklı olduğumu göreceksiniz ...
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere ,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder