Parça Çikolatalı Kurabiye
Şu zamana kadar yediğim yumuşak kıvamlı en güzel kurabiye diyebilirim.American cookie kıvamında, bir bardak süt ile gününüzü güzelleştirebilir.Zaten işin içinde parça çikolata varsa o tarifin kötü olma ihtimali yoktur bence.Ama marketlerde satılan o damla çikolatalardan almayın bence.Normal yediğimiz bitter yada sütlü çikolatayı bıçak bile parçalara ayırın. İnanın bana aradaki farkı göreceksiniz.O çikolatanın eridiğini görmek sizi de mutlu edecek.
Bu işe başladığımda sürekli takip ettiğim kişilerden biri de Damla hanım (damyskitchen)'dı. Fotoğraflarına bakıp özenmemek , mutlu olmamak elde değil.Her denediğim tarif beni bir kez daha mutfağa bağladı.Yaptıkça mutlu oldum , mutlu oldukça yapmaya devam ettim. Yine görmeden sevdiğim insanlardan biri diyebilirim.
Bu tarifle beni buluşturduğu için de tekrar teşekkür ederim...
Şimdi gelelim tarife...
Sevgili Damla bizi iki konuda uyarmış bu tarifi yaparken.
1)Pişirme süresini aşmamak .Pişmediğini sanıp fırında uzun süre tutmayın.Sonra çok sert kıvamlı kurabiyeleriniz olur.
2)Yumurtaları ekledikten sonra aşırı karıştırmamak.Baktınız yumurta harcın içinde kayboldu çırpmayı bırakıp diğer aşamaya geçin.
-Malzemeler-
120 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
50 gram esmer şeker
100 gram toz şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
230 gram un
yarım tatlı kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı tuz
175 gram parçalanmış bitter çikolata
Tereyağı ve şekerleri kremsi bir hal alana kadar çırpın.
Vanilyayı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Yumurtayı da ekleyin , harca karıştığından emin olduğunuzda çırpmayı durdurun.
Toz malzemeleri başka bir kap içinde birleştirin ve yumurtalı karışıma ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde parça çikolataları ekleyin .
İstediğiniz büyüklükte parçalar kopararak şekil verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize aralarında boşluk bırakarak yerleştirin.
180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.
Eğer büyük parçalar halinde yaptıysanız kurabiyeleri pişme süresini biraz aşabilirsiniz.Ama onun dışında aşmamanızı tavsiye ederim. Fırından aldıktan sonra istediğiniz kıvama geldiğini göreceksiniz.
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın :)
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...






Yorumlar
Yorum Gönder