Dondurmalı İrmik Helvası
Son zamanlarda canım nasıl bu tatlıdan çekiyordu size anlatamam...Tabi okul yoğunluğundan ancak hafta sonu yapma fırsatı bulabildim.Havalar da ısınmışken dondurma mevsimini de biraz erken açmış olduk.Ve bu güzel tarifi sizinle paylaşmadan olmazdı :)
Size fotoğraf çekiminin arka planını anlatacak olursam epey komik oldu :)
Tatlıdan bir kaşık almak ve ortasındaki dondurmanın nasıl güzel aktığını size yansıtmak istemiştim.Ama tabi ki türlü türlü aksiliklerle karşılaştım.Tam olarak 4 kere denedik.İlkinde kamera sallandı, ikinci de tam güzel oldu derken kameranın hafıza kartı doldu ve şarjı bitti. Üçüncü de dondurma istediğim gibi akmadı.Dördüncüde de tabak kamera açısının biraz altında kaldı.En sonunda çıldırıyordum ki artık vazgeçtim.İyi kötü kısa bir video hazırladım. İnstagram hesabımda bulabilirsiniz.
Şimdi gelelim malzemelere;
2 su bardağı irmik
80 gram tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir kabın içerisinde oda sıcaklığındaki suyu ve şekeri karıştırın. Ve bir kenarda bekletin.
Tencereye tereyağını koyun ve eritin.Erimeye yakınken sıvı yağını da ekleyin.
Tüm yağ eridikten sonra irmiği ekleyip güzelce kavurun.
Bu işlem çok uzun sürecektir.Kısık ateşte sabırla kavurmanız gerekmekte.
Kendinize güveniyorsanız ateşin altını biraz daha açabilirsiniz tabi.Ama dikkat edin yanmasın.
Rengi güzelce koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın.Şekerli suyu üzerine dökün.
Dikkat edin birden fokurdayabilir. Biraz karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın suyunu çeksin.
Suyunu çektikten sonra servise hazır....
Kullanmak istediğiniz bir kaseye ortası boş olacak şekilde helvayı yerleştirin.Ortasına ise Maraş dondurması koyun.Tekrar üzerini helva ile kapattıktan sonra servis edeceğiniz tabağa ters çevirin.Ve helvanız hazır..
Afiyet olsun....
Umarım beğenmişsinizdir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder