Brokolili Tart



Bu tarifle şunu anladım ki, blog yazmak bana çok şey kattı. En önemlisi ise hiç yemediğim / denemekten korktuğum yiyecekleri yapıp yiyorum. Farklı şeyler deneyip "Aaa ne kadar da güzelmiş bu " diyebiliyorum.İşte bu yiyeceklerden birisi de brokoli.Hayatımda ilk kez yiyorum ve artık yemeye devam edeceğim gibi görünüyor.
Hem tuzlu bir tarif hem de oldukça lezzetli.Çocuklarınıza ya da brokoliyi benim gibi daha önce hiç denememiş tanıdıklarınıza sunabileceğiniz bir tart bu.Eminim ki seveceklerdir.
Bir de bazı ev hanımlarımız günlerinde yapmak için değişik bir şeyler arıyor ya , işte o tarif bu bence.Tüm arkadaşlarınız, aileniz ba-yı-la-cak.


Önce brokolilerimizi haşlamakla başlıyoruz.Burada ne kadar brokoli kullanacağınız tamamen size bağlı.Brokolileri haşlayıp kenarda bekletin.

Sonra tart hamuru yapmaya başlıyoruz.Bu bildiğimiz tart hamurlarından biraz daha farklı.Aslında tart ile turta karışımı bir şey.Evde bu konu hakkındaki tartışmalar hala sürüyor :)

-Hamur için-

125 gram tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
tuz

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurmaya başlayın.
Burada bir püf noktası vermek istiyorum. Tereyağınız eğer çok yumuşak olursa hamurunuz gevşek olacak ve daha fazla un isteyecektir.Böyle bir sorunla karşılaşırsanız un eklemekten çekinmeyin.
Bu tür hamurlarda tereyağının biraz sert kıvamda olmasında fayda var.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelince streç filme sarıp buzdolabında biraz dinlendirin.



Şimdi gelelim krema harcına...

1 paket krema (200ml)
2 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir

Krema ile yumurtaları bir kabın içinde iyice karıştırın.
Daha sonra içine peyniri ekleyin.Burada biraz tuzlu bir peynir kullanmanızda fayda var.Bizimki biraz tuzsuz kaldı :)

Dolaptan hamuru alın ve kullanacağınız tart kalıbına güzelce yerleştirin.Eğer aceleniz yoksa hamuru kalıba yerleştirdikten sonra yarım saat kadar tekrar buzdolabında bekletin.
Yarım saat sonra hamurun sert bir kıvam aldığını göreceksiniz ve bu tartın daha güzel olmasını sağlayacak.
Daha sonra hazırladığınız krema harcını hamurun üzerine dökün.Ve haşladığınız brokolileri üzerine dizin. Brokolilerin üzerine ise küçük labne peynir parçaları koyabilirsiniz.Bu tamamen isteğe bağlı.
İster hemen pişirin ister 3 saat sonra.Bir gün önceden yapıp dolapta bile bekletebilirsiniz.Ama olayı abartıp süre daha fazla  uzamasın :)
170 derecelik fırında tart hamurunuz kızarana kadar , üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yazmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...









Yorumlar