Patatesli Açma Börek

  
Haydi biraz da hamur işi ile uğraşalım dedim ve mutfağa koştum.Benim gibi börek delisi olanlara hele bir de patatesli ise değmeyin keyfime...Tarifin sahibi  yani @cupcakepembe pazı ile yapmış.Pazı ile arası olmayanlar kıymalı, patatesli, peynirli her türlü deneyebilir.Tarifteki tek zorluk şüphesiz ki hamuru açıyor olmanız.Ama bu yüzden yapmaktan vazgeçmemelisiniz.Çünkü şu hayatta her şeyin bir ilki vardır.Ve neyi iyi yaptığımızı ya da yapamayacağımızı denemeden bilemeyiz.O yüzden deneyin ve bu lezzetten mahrum kalmayın.


-Hamur için-
 Yarım su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz 

-Aralarına sürmek için-
zeytinyağı & tereyağı karışımı

Tüm malzemeleri bir kaba alın ve iyice yoğurun.Hamurunuz pürüzsüz, homojen bir kıvam alsın.Hamurun ele yapışmaması gerekiyor.Eğer un miktarı yeterli gelmediyse ilave etmekten çekinmeyin.Hamuru 6-8 beze olacak şekilde eşit parçalara bölün ve dinlenmeye bırakın.

İç malzemeler sizin böreği nasıl yapacağınıza bağlı. Benim gibi patatesli yapacaksanız 6-7 tane patatesi haşlayın.Tuz, karabiber , pul biber ve istediğiniz her türlü baharatı ekledikten sonra iyice patatesleri ezip püre haline getirin.Daha da lezzetlendirmek istiyorsanız biraz peynir ya da tereyağı da ekleyebilirsiniz.

Sıra geldi hamuru açmaya.Hamuru mümkün olduğunca ince açmaya çalışın.İster 2'e ister 4'e bölün ve  üzerine zeytin yağı sürün. Geniş kenar boyunca iç harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırın.
Tüm bezelere bu işlemi uyguladıktan sonra tepsiye yerleştirin ve biraz dinlenmeye bırakın.
Artan zeytinyağı & tereyağı karışımından üstlerine biraz sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif için @cupcakepembe 'ye teşekkürler...

Umarım beğenmişsindir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...






Yorumlar