Muzlu Rulo Pasta


Uzun denemelerimin sonunda rulo pasta yapmayı başardım .Neyi becerememiştin derseniz bir türlü rulo şeklini yapmayı...
Şekil yamuk olunca bir türlü fotoğraflamak gelmiyordu içimden.Ama her ne kadar şekilleri tutmamış olsa da tatları efsaneydi.Ve her yaptığımda aynı tat ile aynı istekle yedim- yedik.
Her tarifte olduğu gibi bu tarifte de dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Hepsini sizinle paylaşacağım :)


Önce pandispanyamızı yapmaya başlayalım.

-Pandispanya İçin -
6 adet yumurta (yumurtalarınız büyükse 5 tane kullanın )
90 gram toz şeker
120 gram un
60 gram su (oda sıcaklığında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İlk yapmanız gerekenin ne olduğunu blogumu takip edenler biliyordur artık.Tabi ki yumurta ve şekeri beyazlayana- köpürene kadar çırpmak.Bu pandispanyanızın kabarması için çok ama çok önemli .

Daha sonra toz vanilya ve suyu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Kabartma tozu ve unu bir kabın içinde karıştırın ve eleyerek yumurtalı harca ekleyin. Bu aşamada mikser yerine bir spatula kullanın ve alttan üste doğru tüm unu yedirene kadar karıştırın.
Tüm kuru malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye harcı dökün ve eşit olacak şekilde yayın.
180 derecelik fırında 10-12 dakika pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra pandispanyayı tezgaha alın ve sıcakken rulo haline getirin.
Bu kekinizin çatlamaması için önemli.Eğer bu işlemi sıcakken yapmazsanız kekiniz dıştan çatlayacaktır.Ruloyu açtığınızda iç tarafı büzüşmüş ya da hafif çatlamış olabilir.Ama bu hiç önemli değil . Çünkü bu kısıma krema süreceğiz.
Keki rulo yapıp kenarda bekletin.

Kekiniz fırında iken krema yapmaya bolca vaktiniz var :)

-Krema İçin-
Yarım litre süt
125 gram toz şeker
100 gram un
2 yumurta sarısı
Yarım paket vanilya
50 gram tereyağı

Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Tüm malzemeler iyice karışınca vanilyayı ekleyin. Kremanız kıvam alana kadar aralıksız karıştırmak önemli. Bu pürüzsüz bir krema elde etmenizi sağlayacaktır.Ama baktınız olmadı, üzülmeyin. Alın mikseri elinize bir güzel çırpın :)Krema ılıkken tereyağını ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın.
Ve daha sonra kremanızı kek pişene kadar soğumaya bırakın.

Gelelim tüm parçaları birleştirmeye. 
Kenarda rulo halinde beklettiğiniz pandispanyayı tezgahın üzerinde açın.
Kremanızı eşit olacak şekilde kekin üzerine yayın.Burada dikkat etmeniz gereken nokta ise rulo yaparken kremanızın taşmamasını sağlamak. Bunun için ise yapmanız gereken rulo yapmaya başlayacağınız kenarın karşısındaki kenara krema sürmemek(Yaklaşık 3 parmak kalınlığında ).Zaten rulo yaptığınızda o bölgeye krema yayılacaktır.
Kremayı sürdükten sonra ya da sürmeden önce pandispanyanın kenarındaki düzensizlikleri düz bir şekilde kesip atabilirsiniz.Özellikle yan kenarları biraz keserseniz daha güzel bir görüntüye kavuşabilirsiniz.
Kremayı sürdükten sonra rulo yapacağınız kenara muzları dizin.Ben evde olmadığı için koyamadım ama kremanın üzerine beyaz çikolata parçaları serpiştirirseniz lezzeti 10'a katlarsınız.Daha sonra dikkatli bir biçimde kekinizi rulo haline getirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Eğer misafirlerinize yapacaksanız bir gün önceden yapmanızı öneririm.

Ben süslemek için çikolata sosu ile fındık kullandım.Ama bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.İsterseniz krem şanti ya da meyveli bir sos ile de servis yapabilirsiniz.Ben olaya bitter çikolata ile biraz acılık katmak istedim.Bu tamamen tercih meselesi :)




Ve böylelikle bir tarifin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Bu tarifi yıllardır yapıyorum.Ve tarifin sahibine yani Eyüp Kemal Sevinç 'e buradan teşekkür etmek istiyorum . Televizyonda yaptığı bir program sonucu keşfetmiştim bu tarifi.Ve gördüğünüz gibi yapmalara doyamıyorum :)

Umarım beğenmişsinizdir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...




Yorumlar