Balkabaklı Pasta
Balkabağını çocuklara sevdirmenin en güzel hali diyebilirim. Neden diye sorarsanız balkabağını ağzına sürmeyen 7 yaşındaki kuzenim iki dilim yedi. Sizinde çocuklarınız yemiyorsa , çikolata yerine başka tatlılar arıyorsanız bir nevi daha sağlıklı diyebilirim. Gerçi evde yapılan bütün tatlıların dışarıdan aldıklarımızdan kat be kat daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum .Tabi ki tercih sizin.Yeteneğim yok demeyin , deneyin. Mutfakta vakit geçirmek bir süre sonra insana terapi gibi geliyor.
Gelelim tarife...
Püre için;
1 kilo bal kabağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
Muhallebi için;
Yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı şeker
1 Paket vanilya
100 Gram labne
1 Yemek kaşığı tereyağı
Bisküvi tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi
75 Gram tereyağı
Üzeri için;
Ceviz
Balkabağını kabuğundan ayırıp küçük parçalar halinde doğrayın. Ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin.
200 derece fırında çatal batıncaya kadar pişirin.(Yumuşayana kadar)
Balkabakları piştikten sonra bir kaba alın ve pudra şekerini ilave edin. Blendır ile püre haline getirin ve soğumaya bırakın.
Bisküvileri rondodan geçirin.Eritmiş olduğunuz tereyağını üzerine dökün ve iyice karıştırın.
Orta boy kelepçeli bir kalıba toz bisküvileri dökün ve iyice bastırarak sıkıştırın.
10 dakika fırına atıp kavrulmasını sağlayabilirsiniz . Sonra da dolapta soğumaya bırakın.
Gelelim muhallebisini yapmaya.Hayatımda yaptığım en iyi muhallebi tarifinden biri diyebilirim.
Labne ve tereyağı hariç hepsini bir tencereye alın.Karıştırmaya ara vermeden muhallebinin koyulaşmasını bekleyin. İyi bir muhallebi yapmanın sırrı topaklanmasına izin vermeyerek sürekli karıştırmaktır :)
Muhallebiniz koyulaşınca ocağı kapatın ve tereyağını ekleyip karıştırın.
Biraz soğuduktan sonra da labneyi ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Geriye parçaları birleştirmek kalıyor.
Dolapta beklettiğiniz tabanın üzerine muhallebiyi dökün ve yarım saat tekrar buzdolabında soğutun.
Daha sonra püre halindeki balkabağını ekleyin ve güzelce yayın.
En az 1 saat buzdolabında servis etmek üzere bekletin.
Veee afiyet olsun...
Pişirmeden hazırladığımız bir pastanın daha sonuna geldik :)
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın....
Yorumlar
Yorum Gönder