Tarçınlı Kurabiye
Yine yemelere doyamayacağınız bir kurabiye tarifiyle karşınızdayım. Kurabiye tarifi bulma ve yapma konusunda uzmanlaştım sanırım :) Herhalde en çok kurabiye yemeyi sevdiğim için oluyor tüm bunlar. Tadını çok sevdiğim bir tatlıyı fotoğraflamak da daha eğlenceli oluyor. Size de yansıtabiliyor muyum bilmiyorum ....
Bu tarifin sahibiyle Eylül ayında Sirke'cide yapılan bir festivalde tanıştım.Aslında instagramdan takip ediyordum. Festivale gitmişken ona uğramadan dönmek istemedim.Onun kadar güzel yapabildim mi emin değilim ama sonuç yine de beni çok mutlu etti. Festivalde iki çeşit kurabiyesini yedim . Diğeri de mükemmeldi .Onu sonraya saklıyorum :)
Gelelim bu nefis kokulu ağızda dağılan kurabiyenin tarifine...
-Malzemeler-
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı (en küçük olanlardan)
2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz sahlep
yarım limon suyu + 1 çay kaşığı karbonat
iri kıyılmış fındık
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı (en küçük olanlardan)
2 su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz sahlep
yarım limon suyu + 1 çay kaşığı karbonat
iri kıyılmış fındık
Üzeri için;
pudra şekeri ve tarçın karışımı
İlk önce tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra yumurtayı ve zeytinyağını teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
Kuru malzemeleri başka bir kaba güzelce eliyoruz.
Toz karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma eklemeye başlıyoruz. Unlu karışımdan biraz ayırdıktan sonra limon suyu ve karbonat karışımını hazırlıyoruz.Limona karbonatı döktüğünüzde köpürmeye başlayacaktır.Köpürdükten sonra hamura ilave edin.Sonra da kalan kuru malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.Hamurun kıvamı ele yapışmamalı. Eğer böyle bir sorununuz oluyorsa biraz daha un eklemekten çekinmeyin.Çünkü bu durum kullandığınız unun yapısına göre de değişecektir.
En son iri kıyılmış fındıkları da ekleyin.Burada içine ne ekleyeceğiniz size kalmış.Badem , ceviz, fıstık da ekleyebilirsiniz. Ben sadece fındık kullandım bu seferlik.
Hamurdan küçücük toplar elde edin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Zaten mutfağınızı o güzel koku sarınca anlıyorsunuz işlerin yolunda gittiğini.
Kurabiyelerinizi fırından çıkarttıktan sonra biraz soğumalarını bekleyin.Daha sonra tarçın+pudra şekeri karışımına bulayıp servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun...
Tarif için Bir Tutam Mutfak'a SONSUZ teşekkürler...
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle Kalın....
Yorumlar
Yorum Gönder