Limonlu Parfe
Yumuşacık kıvamıyla , enfes dokusuyla ,tadıyla, görüntüsüyle kısacası her şeyiyle misafirlerinizi etkileye bileceğiniz bir tarifle tekrar karşınızdayım.
Yaz aylarına birebir !
"Yaz Tatlısı " tarifimden sonra yaz aylarında yapılabilecek ikinci favori tarifim.
Çikolatadan sıkıldıysanız , daha farklı tatlar arıyorsanız e bu tarife bir bakın derim.
Tabanındaki çıtır bisküvi şu hayatta en sevdiğim şey olabilir. Sadece onu yemek için bile yapılır bu tarif.
Bir tatlıyı ne kadar çok seviyorsam fotoğrafını da o sevgiyle çekiyorum. Ve bloga yüklemek için fotoğraf seçmeye başladığımda bir de bakıyorum çektiklerimin hepsini seçmişim :) E haliyle hepsini buraya yükleyemeyeceğime göre mırın kırın ederek başlıyorum tekrar seçmeye. Eleye eleye ancak bu kadara indirebildim :)
Eee artık gelelim tarife. Tabi ki önce malzemelerrrr;
Tabanı için;
Bisküvi (istediğiniz marka istediğiniz çeşitte kullanabilirsiniz.
Tereyağı
Fındık (ufak parçacık şeklinde)
Önce tabanı yapmaya başlayalım. Kullanacağınız bisküvi miktarı kullanacağınız kalıba bağlı.Ben ayarlanabilir kelepçeli kalıp kullandım.Ve tabanının kalın olmasını istediğim için 1 paket petibör bisküvi kullandım.Yarım bardaktan biraz fazla ufalanmış fındık ekledim. Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra 70 gram eritilmiş tereyağını ekleyin ve hepsini bir güzel karıştırın. Tüm toz malzemenin ıslandığından emin olun. Sonra kullanacağınız kalıbın tabanına dökün ve düz hale gelene kadar bastırın.
Üst kısmı hazırlayana kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
Üst kısmı için;
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
3 yumurta
2 limonun kabuğu rendesi
1 limonun suyu
1 su bardağı pudra şekeri
Krem şantileri süt ile iyice köpürene kadar çırpın.
Başka kaplarda 3 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın.
Yumurta sarısına bir limonun suyunu ve 2 limonun kabuğunu rendeleyip ekleyin.
Yumurta beyazlarına bir çimdik tuz atıp kar beyazı olana kadar çırpın.Ve daha sonra pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
3 ayrı kapta 3 ayrı harç elde etmiş olacaksınız.Bunları 5-10 dakika dinlendirin. Ama yaz aylarında buna pek gerek kalmıyor malum hava çok sıcak. Her şey olduğu yerde eriyiveriyor.
Daha sonra tüm malzemeleri birleştirin ve iyice karıştığından emin olun.
Dolapta bekleyen bisküvi tabanının üzerine limonlu harcınızı dökün ve buzdolabının dondurucu kısmında servis etmek üzere beklemeye bırakın.
Size tavsiyem bir gece dondurucuda kalması.
Servis edeceğiniz zaman ister çırpılmış krema ile ister limon kabuğu rendesi ile isterseniz de benim yaptığım gibi limon ve nane ile servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Umarım beğenmişsinizdir.
Lütfen yorum yapmayı ve istek tarif belirtmeyi unutmayın.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder