Karamelli İrmik Tatlısı
Sütlü tatlıları çok sevip ama sürekli muhallebi ya da sütlaç yemekten bıktıysanız size değişik bir tarifim var 🙈
İçindeki irmiğin verdiği kıvam üzerindeki karamel sos ile birleşince hem gözümüz hem de midemiz bayram ediyor gerçekten.Ama yapması oldukça basit.Aslında bir bakıma muhallebi yapıyoruz yine ama un yerine irmik ön planda.
Ben üzerini bademle süsledim ama siz içinde limon aroması da bulunduğu için limon dilimlerini şekerlendirir öyle de süsleyebilirsiniz. İçinizden "hem karamel hem limon mu 😳" dediğinizi duyar gibiyim 😂🙈 Ama inanın bana lezzeti kusursuz ...
O zaman fazla uzatmadan gelelim tarife ...
Tabi ki önce malzemeler ;
1 kilo süt
1 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
3 yumurta
Limon kabuğu
Üzeri için ; 7 yemek kaşığı şeker
Öncelikle muhallebi için gerekli olan malzemeleri büyük bir tencereye alın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Burda limon kabuğu kesinlikle opsiyonel.Koyup koymamak ya da miktarını azaltıp arttırmak size bağlı.
Başka bir tavada şekeri karamel haline gelene kadar eritin. Dikkat edin yanmasın. Ve karamel yaparken önemli nokta ; sürekli karıştırmamak .Mümkünse hiç karıştırmayın ama baktınız yanlardan yanmaya başlıyor tatta kaşıkla şöyle bir karıştırın.
Karamel hazırsa sunum yapacağınız kabım en dibine karamelİ dökün ve eşit bir biçimde yayılmasını sağlayın.
Üstüne de muhallebi harcını döktükten sonra 3 saat buzlukla bekletin daha sonra ise buzdolabınızın alt kısmında soğumaya bırakın.
Servis edeceğiniz zaman kabı ters çevirmeniz gerekecektir. Aman dikkat edin de etrafa karamel sos akmasın 🙈
Afiyet olsun ❤️
Not: Ben su bardağı olarak standart yani 200 ml olanları kullanıyorum.
Umarım beğenmişsinizdir .
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı ve istek tarifleri belirtmeyi unutmayın 🙈
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın ❤️
Yorumlar
Yorum Gönder