Milka'lı Pasta


Uzuuunnnn bir aradan sonra tekrar merhaba...
Bir süredir buraları çok ihmal ettiğimin farkındayım. Hani insanın kendini boşlukta hissettiği , ne yapacağına karar verdiği bir dönem olur ya o dönemlerden birindeydim. Blog yazmayı sonlandırmayı bile düşünmedim değil. Evet hobi olarak yapıyorum fakat mutfak işleriyle daha fazla ilgilenmek isteyip yoğun okul hayatımdan fırsat bulamayınca da üzülüyorum açıkçası. Ama elimden geldiğince paylaşım yapmaya çalışıyorum.
Uzun lafın kısası :) sürekli takip eden takipçilerim var mı bilmiyorum ama (görünürde kimse yok ) onlar için , kendim için burada olmaya devam edeceğim. Hem de üstelik artık mekan önerileri ile birlikte :)


Gelelim bu güzel mi güzel hafif mi  hafif yaz tarifine ...
Kullandığımız onca bitter çikolatadan sonra biraz da sütlü çikolataya el atalım istedim.
Kremanın kıvamı, rengi aşık olunmayacak gibi değil ...
Süt ile ıslatılmış yumuşacık bir kek, üstünde mükemmel kreması , e yanına bir de güzel bir çay demlemiş isek keyfimize diyecek yok :)
Hemen gelelim tarife...
-Malzemeler-

Kek için;
4 yumurta
3 fincan şeker 
1 fincan süt 
1 fincan pirinç unu 
3 fincan un
bir paket kabartma tozu

Ben 40*27 ' lik borcam kullandım . 
Öncelikle yumurta ve şekeri rengi açılana kadar köpürecek şekilde çırpıyoruz.
Sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Unu ve kabartma tozunu başka bir kaba eleyin.
Pirinç ununu ve un karışımını ekleyip güzelce çırpın.
Harcı borcama dökün ve 180 derecelik fırında üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınızda sıcak kekin üzerine 2 bardak soğuk sütü dökün ve çekmesini bekleyin.
Biz de bu sırada kremayı hazırlayalım.

Kreması için;
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
Bir paket Milka sütlü çikolata 
Bir paket vanilya
1 paket krem şanti

Süt, un ve şekeri bir tencereye alın ve kıvam alana kadar çırpın.1-2 dakika kaynamasına izin verin .
Güzelce katılaşıp kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve çikolatayı parçalar halinde ekleyin.
Çikolata eriyene kadar güzelce karıştırın ve başka bir kaba döküp soğumaya bırakın.
 Krema soğuduktan sonra mikserle çırpın ve pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.
Krem şantiyi toz halde kremaya dökün ve köpürene kadar çırpın.Eğer kıvamı çok katı olursa süt ekleyin (yaklaşık yarım bardak kadar)
Kremanız pürüzsüz bir hal aldığında kekin üzerine dökün ve yayın.
Daha sonra servis etmek üzere buzdolabında soğutun.
Servis ederken süslemeyi de unutmayın :)

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Yorum yapmayı ve istek tarifte bulunmayı ihmal etmeyin :)
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...






Yorumlar

Yorum Gönder