Çok Çikolatalı Kurabiye

Bu kurabiyeyi sevmeyeni henüz görmedim :) Yiyenin tadı damağında kalıyor.
Bitter çikolatanın verdiği acı tat hiç bu kadar güzel olmamıştı.
Kurabiyedeki bir damla çikolatayı bile ziyan edemiyorsunuz, bitsin de istemiyorsunuz, yedikçe yiyorsunuz...
Çikolata ise çikolata , lezzetse lezzet...
E bir insan bir kurabiyeden başka ne isteyebilir ki?
-Malzemeler-
4 paket bitter çikolata
3 adet yumurta beyazı
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kakao
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz
üzeri için; pudra şekeri
2 paket çikolatayı benmari usulü eritin ve soğutun.Geriye kalan iki paket çikolatayı ise bıçakla küçük parçalar halinde doğrayın.
Bir kasede yumurta beyazını tuz ile birlikte köpürtün (kıvamı kaseyi ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalı )
Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.
Kakao, mısır nişastası ve erittiğiniz çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin.
Parçalara ayırdığınız çikolataları da ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
Hamurun kıvamı sıvı olmayacak.
2 kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alın , pudra şekerine bulayın ve tepsiye yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin ve soğutun.
Fırından çıkartırken yumuşak olmaları sizi yanıltmasın, mutlaka fırından alın. Kurabiyeler daha sonra kendi ısısıyla sertleşecektir. Uzun süre fırında tutarsanız sert kurabiyeler elde edeceksiniz.
Tarif ; yıllardır takip ettiğim Arda Türkmen'e ait.
Birkaç sene önce uçak yolculuğumda tanışmıştım bu kurabiye ile. O gün bugündür en favori kurabiyelerim arasında. :)
Umarım beğenmişsinizdir.
Lütfen yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...

Yorumlar
Yorum Gönder