Ispanaklı Pasta / Kek
Ispanakla arası iyi olmayan "ben " için inanılmaz bir deneyim.
"Amann ıspanaklı pasta/kek mi olurmuş " demeyin.
Ispanaklı olduğu anlaşılmıyor bile , aksine vitaminli olacağını bile düşünüyorum :)
Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti, tarif tabi ki de biricik teyzemden geldi.
Teyzem İstanbul'a gelince aşçı ve çırak olarak mutfaktaydık. Her zamanki gibi çok güzel tarifler öğrendim :)
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 bardak püre halinde ıspanak
yarım su bardağı su (ıspanağı rondodan geçirirken)
2,5 su bardağı un (elenmiş)- Un miktarı markaya göre değişebilir
2 paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
Ispanakları güzelce yıkayıp rondodan geçiriyoruz. Ispanakları rondodan geçirirken yarım su bardak ekliyoruz. Bu ıspanakların biraz daha sıvılaşmasını sağlayacaktır. Rondonun kenarlarını iyice sıyırmayı unutmayın :)
Her kek için önemli olan aşama; yumurta ile toz şekeri bembeyaz olana kadar çırpıyoruz.
Zeytinyağı, bir çimdik tuz ve ıspanak püresini ekleyip çırpıyoruz.
En son unu azar azar eleyerek ekliyoruz.
Kabartma tozunu da un ile eleyip eklemeyi unutmayın.
Eğer harcınız sıvı kaldıysa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
Harcı yuvarlak kek kalıbına dökün ve 180 derecede (kürdanı batırdığınızda kuru çıkacak şekilde ) pişirin.
Gelelim iç kremasına ;
1 paket muz aromalı Creme Ole
1 paket krem şanti
2 su bardağı süt (kıvamı katı olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Kivi
Beyaz çikolata
Creme ole ve krem şantiyi süt ile çırpıyoruz.(Kıvamı spatuladan akmayacak şekilde olacak)
İsteğe bağlı olarak küçük küçük doğranmış kivi ve beyaz çikolata ekledim.
Daha sonra pastayı birleştirmek sizin hayal gücünüze kalmış.
Umarım beğenmişsinizdir.
Tarifi denerseniz yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder