Dereotlu Poğaça
Mutfağınızı mis gibi kokuların saracağı bir tarifle karşınızdayım.
İçince ince ince kıyılmış dereotu , kıyır kıyır ağızda dağılan bir poğaçaya kim hayır diyebilir bilmiyorum...
Misafirlerinize sunabileceğiniz ikramlar arasında kesinlikle ilk 5 'te olmalı :)
Tarif ; hemen hemen herkesin mutfağına misafir olmuş bir insana ait .Bu insan tabi ki de Arda Türkmen. Tariflerini denemekten korkmadığım , her defasında beni iyi sonuçlara ulaştıran ama bir türlü tanışamadığım :)
Gelelim tarife , önce malzemeler...
125 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
tuz
1 adet yumurta + 1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un (kıvama göre biraz daha ilave edebilirsiniz)
dereotu
üzerine sürmek için; yumurta sarısı
Öncelikle tereyağını eritiyoruz. Daha sonra teker teker tüm sıvı malzemeleri tereyağına ekliyoruz.
Kuru malzemeleri de ayrı bir kabın içinde karıştırıyoruz.
Sıvı ve kuru malzemeleri birbirine güzelce karıştırıp yoğuruyoruz.
En son dereotunu da ekleyip yoğuruyoruz.
Hamurdan yuvarlak parçalar kesip önce ikiye daha sonra tekrar ikiye katlıyoruz.Arda Türkmen'in yaptığı gibi. Daha sonra muffin kalıplarına koyup 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Sonra da sıcak sıcak afiyetle yiyioruz :)
Tarifin orjinali için linke tıkla
Tarifi Arda Türkmen'den dinlemek isterseniz buraya tıklayın.
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere ,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder