Krokanlı Baton Pasta


Hepimiz ev yapımı pastaları seviyoruzdur. Ona verilen emekle,sevgi ile tadı bin kat daha güzel oluyor. Hele bir de sevdiğiniz insanlar için uğraşıyorsanız keyfi bambaşka...

Bir yandan da evde kalan meyveleri değerlendirmek için çok güzel bir yol ☺️ Hiç şüphesiz ki pastaya ya da çikolataya yakışan meyvelerdendir muz...Yaz kış demeden tüketiyoruz . Ama size tavsiyem eğer bu tür pastalar yapacaksanız çok olgunlaşmış muzları tercih etmeyin. Aksi halde içinde yok olabilirler.
Kat kat oluşan bu güzel görüntüyü görünce de emeğinizin karşılığını almış oluyorsunuz.❤️




Şimdi gelelim tarife...Aslında sürekli yaptığınız pandispanya ve krema tarifiniz varsa onu da uygulayabilirsiniz. Ama bu pandispanyayı da denemenizi tavsiye ederim🙈 Adeta pamuk gibi ☺️❤️
Tarif ; pacikanın_mutfağı'ndan

Pandispanya için;
4 yumurta 
1 çay bardağı toz şeker 
1 çay bardağı un
1/2 çay bardağı nişasta 
1/2 çay bardağı sıcak su 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 

Kreması için ;
2 +1/4 su bardağı süt
2 yumurta sarısı 
1 çay bardağı toz şeker 
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası 
1 paket vanilya 
2yemek kaşığı krem şanti 

Üzeri için;
Krem şanti


Önce kremayı yapmaya başlayalım. Çünkü o soğurken pandispanyamızı hazırlayabiliriz.
Bir tencereye krem şanti ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyun. Kaynayana kadar sürekli karıştırın.Kaynadıktan sonra altını kapatın ve vanilyayı ekleyin.Biraz soğuduktan sonra krem şantiyi toz halinde ekleyerek mikserle çırpın.

Şimdi ise pandispanyayı yapmaya başlayalım.Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.
Dikdörtgen bir borcam alın ve tabanına yağlı kağıt koyun.
Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri rengi açılana kadar iyice çırpın.Bu aşama pandispanyanızın güzel kabarması için önemli. Sonra sıcak su ve vanilyayı ekleyin, en son ise kuru malzemeler olan unu , nişastayı ve kabartma tozunu ekleyin. Ve iyice karıştığından emin olun, kabın dibinde un kalmasın.
Harcı borcama dökün ve fırına atın.Üzeri renk alana kadar , batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.

Kekiniz piştikten ve biraz soğuktan sonra yağlı kağıttan ayırın ve eşit üç parçaya bölün.
İlk katın üzerine kremayı sürün ve ince ince dilimlenmiş muzları dizin.Her katı aynı şekilde hazırlayın. Krema ile pastayı ince tabaka halinde kaplayın ve ardından da krem şanti ile bir kat daha oluşturun.Pastayı dolapta biraz beklettikten sonra çikolata sosu dökün ve süsleyin.

Üzerindeki çikolata sosu için ise isterseniz hazır paketleri kullanın isterseniz benmari usulü çikolata eritip biraz süt ve tereyağı ekleyin.
Pastanızı süslemek tamamen sizin zevkinize kalmış.Ben sadelikten yana olduğum için sadece krokan kullandım.

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...










Yorumlar