Çikolatalı ve Fındıklı Biscotti



Uzuuunnn zaman sonra yeniden merhaba...
1 aydır malesef mutfağa giremedim ve bir paylaşımda bulunamadım.Üniversitenin açılmasıyla dersler o kadar yoğun başladı ki...Üzerine bir de evden taşınmak zorunda kaldık.Bu yoğun tempoda mutfağa kendimi anca atabildim. Sınavımın olmasına rağmen kendimi uzak tutamadım.

Bugünkü tarifimiz yine İtalyan Mutfağından ; "Biscotti"

Biscotti ; iki kere pişirilmiş kurabiye anlamında. E hal böyle olunca ortaya kıtır kıtır bir şey çıkıyor.Ve bir de işin içine fındık ve çikolata girince yine yemeden duramıyorsunuz.Görüntüde çok başarılı olamasam da tadı kesinlikle muhteşem :)


Biscotti için bakmadığım site kalmadı sanırım. İki tarifi beğendim.Bu birincisiydi.Diğerini yine ilerki günlerde yapıp paylaşacağım. Bu tarif ;https://www.instagram.com/pacikanin_mutfagi/'dan

-Malzemeler-
100 gram tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı şeker 
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
vanilya
2-3 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
1 su bardağı badem ( ben fındık kullandım)


Tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.

 Yumurtaları tek tek ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.


Unu ,karbonat ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz 
Kıvam alınca küçük parçalara böldüğümüz fındıkları ve damla çikolatayı ekleyip tekrar yoğuruyoruz.

 Yaklaşık 30 cm uzunluğunda bir rulo yapıp tepsiye verev şekilde yerleştiriyoruz.
180 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.(Üzeri hafif kızarıncaya kadar)

 Fırından çıkarıp 10-15 dakika soğutuyoruz ve keskin bir bıçakla 1,5 cm kalınlığında verev olarak dilimliyoruz
Dilimleri tekrar tepsiye yerleştirip fırının derecesini 150 ye düşürüyoruz ve 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Tarif için 


Umarım beğenmişsinizdir.

Fotoğraflar bana aittir.

Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...




Yorumlar