Fırında Balık Ekşilisi
Palamutun en en en güzel olduğu zamanlardayız. Sağlıklı beslenmek için güzel bir yol bence. Vitaminse vitamin , lezzetse lezzet. Hepsi var.Balıkçılar palamut ile dolmuş ikon bu fırsatı kaçırmayın derim.
İster ızgarada ister fırında ... Kendinizi ya da ailenizi bu lezzetten mahrum bırakmayın.
-Malzemeler-
2 orta boy soğan
2 ya da 3 palamut
2 ya da 3 yeşil biber
2 tane domates
yarım su bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
tuz
karabiber
maydanoz
pulbiber
-Üzeri İçin-
1 tane domates
1-2 tane limon
2 tane yeşil acı biber (tercihe göre)
Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.Zeytinyağı koyup kavuruyoruz.Üzerine küp küp doğranmış domates ve biberi ekliyoruz.Tekrar güzelce kavuruyoruz.
Tuz ,karabiber ,pulbiber koyuyoruz.5-10 dakika pişirip kullanacağınız fırın kabına koyuyoruz.
Diğer yandan da balıkları temizleyip, birkaç parçaya ayırıyoruz.
Balıkları tavaya koyup, üzerine tuz serpiyoruz.Ve çok az miktarda su koyup 1-2 dakika altlı üstlü haşlıyoruz.
Haşlanmış balıkları kılçıklarından ayırıp hazırlamış olduğumuz soğanlı karışımın üzerine diziyoruz.Aralarına limon,domates ve biber dilimleri koyuyoruz.
15-20 dakika 180 derecede hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
Ve yanına güzel bir salata yapıp afiyetle yiyoruz.
Umarım beğenmişsinizdir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder