Çikolata Soslu Kek


Hayatınızda yediğiniz en "puf puf " kek olabilir.Biz ailece bu kanıya vardık .Çikolatalı -kakaolu şeyleri sevemeyen babam bile bu keke ba-yıl-dı. 10 üzerinden 10 puan aldı :)

İçi o kadar yumuşak ki tüm ıslak keklere, kakaolu keklere taş çıkartır.
İkinci dilimi de hemen isteyebilirsiniz. Hele bir de yanında bir fincan çay varsa değmeyin keyfime...



Ve tarife gelecek olursak tabi ki Damy's Kitchen'dan...Yine çikolata ile harikalar yaratmış.
İlk gördüğüm anda bayılmıştım zaten.Bir haftadır evden çıkmayınca kendimi mutlu edeyim dedim ve hemen bu keki yapmaya başladım ve sonuç tabi ki mükemmel oldu.Denemelisiniz...

Tarifte uymadığım tek nokta üzerindeki sos.Evde çikolata kalmadığı için (böyle bir şey nasıl oldu gerçekten anlayamadım) hazır çikolata sosu kullandım.
Gerçek tarife linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


-Malzemeler-

 3/4 su bardağı kakao
1 su bardağı bitter çikolata (küçük küçük parçalar halinde)
1 yemek kaşığı nescafe

3/4 su bardağı kaynar su

1 + 3/4 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karbonat

1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

3/4 su bardağı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 su bardağı esmer şeker 
1 yemek kaşığı toz vanilya
5 adet yumurta 

Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Öncelikle kullanacağınız kek kalıbını güzelce tereyağı ile yağlayın.

Bir kaba çikolata parçalarını ,kakaoyu ve kahveyi koyun.Üzerine kaynar su dökün ve 5 dakika bekleyin ve daha sonra yoğurdu ekleyerek homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

Unu, karbonatı ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.

Başka bir kap da ise tereyağı ,esmer şekeri ve vanilyayı homojen bir kıvam elde edene kadar mikserle çırpın.

Yumurtaları teker teker eklemeye başlayın. Eklediğiniz yumurtanın tamamen karıştığından emin olun.(Düşük devirde)

Daha sonra unlu karışımı dökerek güzelce çırpın.
Ve daha sonra çikolatalı karışımı ekleyerek tamamen karışana kadar güzelce karıştırın.(Bu çok önemli)

Kalıba dökün.Üzerinde 3-4 parmak kadar yer bırakın.Kabaracaktır.
50-55  dakika pişirin. Aslında pişme süresi biraz göreceli.En iyi yöntem içine kürdan batırın eğer kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Fırından çıkardıktan sonra 40 dakika bekletin, eğer erken çıkartmaya kalkarsanız kekiniz dağılabilir, benden söylemesi... :)

-Üzeri için-

1 paket hazır çikolata sosu

Üzerindeki tarife uymanız yeterli olacaktır.

Umarım beğenmişsinizdir.

Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,

Sevgiyle kalın...







Yorumlar

  1. Harika olmuş ellerinize sağlık ��������

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ediyorum, beğendiğinize sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. Kek eminimki muhtesemdir �� Goruntu ondan muhtesem �� Ama fotograf cekiminize bayiliyorum Zehra hanim������

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ❤️❤️

      Sil
  4. Bu tarifi çok sevdim hafif ve lezzetli ellerine saglik istanbul da yine isteriz ☺☺

    YanıtlaSil

Yorum Gönder