Bruschetta



Akşam üstü ya da öğle yemeği olarak çok çabuk hazırlayabileceğiniz ,İtalyan Mutfağına ait bir Bruschetta tarifim var... Çünkü İtalyan mutfağına aşık bir insanım .
Aslında Türk Mutfağında bildiğimiz ekmek üstü lezzetler bunlar :) 
Yapması çok kolay ,yemesi ise 5 saniye :)

Her türlü öğününüzde yapabilirsiniz aslında.Kahvaltı sofralarına da çok yakışan bir lezzet. Ama öğrenciyseniz ve yemek yapmaya vaktiniz yoksa da akşam üstü şipşak yapabileceğiniz bir alternatif.




-Malzemeler-

3-4 domates ( büyüklüklerine göre)
kırmızı biber
yeşil biber
 kuru fesleğen
zeytinyağı
sarımsak

-Üzeri İçin-

kaşar peynir

İlk başta şunu söylemeliyim, uymanız gereken bir tarif yok aslında. Neyi ne kadar çok seviyorsanız onu daha çok ekleyin.

Önce domatesleri küçük parçalar halinde küp küp rendeleyin.
Aynı şekilde kırmızı ve yeşil biberleri de küçük küçük doğrayın.
Üzerine zeytinyağı gezdirin ve kuru fesleğen de ekleyip güzelce karıştırın.

Şimdi gelelim ekmekleri kızartmaya...
İster izli bir tavada ister tost makinesinde yapabilirsiniz.
Tereyağını tavada erittikten sonra ekmekleri koyun.
Biraz kızardıklarında üzerine sarımsak sürün ve lezzetlendirin.

Kızarttığınız ekmekleri yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye koyun ve ekmeklerin üzerlerine hazırlamış olduğunuz domatesli harcı paylaştırın.
En son aşama ise kaşar peynir rendeleyin ve hepsinin üzerine koyun.
Fırına atın ve üzerindeki peynir hafif eriyene kadar pişirin.

Umarım beğenmişsinizdir.

Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,

Sevgiyle kalın...









Yorumlar