Anneanne Yapımı Un Helvası


Bir önceki yazımdan da anlaşılacağı üzere , balığın üzerine en iyi giden tatlılardan biridir helva.
 Hele de bizim evde...  Çayın yanında ocaktan aldığınız gibi servis edilmiş bir helva düşünün, anında tabaklar boşalıyor zaten, "daha kaldı mı acaba ?"  diye mutfağa bakmaya gidiyorsunuz.

Hem yapması çok kolay hem de tadı unutulamayacak kadar güzel...
İlla balığın ardından da yapmanıza gerek yok. Akşama bir tatlınız yoksa eşinize / ailenize hemen yapabilirsiniz.

Ben fındık kullanmayı tercih ettim ama siz dilerseniz çam fıstığı ile de yapabilirsiniz. Eminim ki öyle de mükemmel olacaktır.


-Malzemeler-

125 gram tereyağı
2 su bardağı un 
yarım su bardağı fındık 


-Şerbeti İçin-

1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Öncelikle tereyağını eritiyoruz.Unu da ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
15-20 dakika rengi dönene kadar kavurmaya devam ediyoruz.
Fındığı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.

Diğer yandan şerbetimizi hazırlayalım.
Suya şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar iyice karıştırıyoruz.

Kavurma işlemi bittikten sonra ,yine ocağın üzerinde ,sürekli karıştırır halde şerbeti ekliyoruz.Biraz daha karıştırdıktan sonra (şerbeti çekene kadar) servise hazır.


Umarım beğenmişsinizdir.

Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,

Sevgiyle  kalın....









Yorumlar