Profiterol


Cumanızı renklendirecek enfes "Şu hamuru"yla yapılmış bir profiterol...
Çok sevmememe rağmen üçer beşer yedim valla :) Boyutlarını küçük tuttum ki yemelere doyamayalım diye :) Siz dilerseniz büyük büyük de yapabilirsiniz. Eminim ki öyle de çok güzel olacaktır.


Yapımı biraz uzun ve zor görünebilir.Fakat sakın gözünüzü korkutmayın.Yapım aşamalarını sırasıyla ve eksiksiz uygularsanız herşey güzel olacaktır.İlk denemenizde güzel olmazsa da üzülmeyin.Tekrar tekrar bıkmadan deneyin :) Benim bazı tarifleri kaç kere denediğimi bir bilsenizz :)





Gelelim yapım aşamasına...Öncelikle "Şu Hamuru"nu yapmaya başlıyoruz.

-Hamur İçin-

125 gram tereyağı
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3-4 yumurta ( yumurta büyüklüğüne göre)
bir tutam tuz

Tereyağını tencerede eritiyoruz.Suyu ilave ediyoruz ve beraber kaynatıyoruz.
Daha sonra içine unu da katıyoruz ve iyice kavuruyoruz.Altı kapatılarak ılımaya bırakıyoruz.
Ilıyınca yumurtaları birer birer ekliyoruz.
Tüm yumurtaları ekledikten sonra ister sıkma torbası kullanın ister kaşıkla koyun , yağlı kağıt serilmiş tepsiye bu hamurdan parçalar koyup 40-45 dakika 200 derecelik fırında pişirin.
Ve bu sırada fırının kapağını açmayın :)





-Krema için-

3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
yarım su bardağı şeker

bir paket krem şanti

Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.Piştikten sonra soğuması için kenara alıyoruz.
Soğuyan muhallebiye toz krem şantiyi döküp mikserle çırpıyoruz.

-Çikolata Sos İçin-

1 paket çikolata sosu

Pakette yazılan süt oranına göre sosu hazırlayın.


Ve ihtiyacımız olan 3 ana şeyi hazırladığımıza göre artık bunları birleştirebiliriz.
Hazırladığımız hamurların taban kısmından kremayı içlerine sıkıyoruz.Ve servis edeceğimiz tabağa diziyoruz.Ve ne zaman servis edeceğiniz zaman çikolata sosunu dökün, üzerine fındık ya da badem parçaları koyun.
Afiyet olsun :)

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın.





Yorumlar