Çikolatalı Tart


İşte çikolatanın o yoğunluğuna doyacağınız enfes bir tatlı...
Hani bazen canımız deli gibi çikolata ister ya , o çikolata krizine birebir...
 Bir lokma yediğim anda bir zamanlar bir cafede yediğim bir pastayı yemiş gibi oldum. 
Sizi bilmem ama ben yoğun çikolata içeren tatlıları seviyorum. Evdekilerin "Hep çikolatalı tatlı mı yapacaksın!" sitemlerine rağmen. Marketten çikolata ya da gofret alıp yiyeceğime evde yaptığım çikolatalı tatlıyı yerim kafasındayım.



Bu tarif kimden diye soracak olursanız tabi ki çikolata kraliçesi olan Damy's Kitchen'dan ...
Her tarifi bana başka mutluluk veriyor. 
Bu tarifinde yaptığım tek değişiklik evde Oreo olmadığından Eti'nin kakaolu bisküvisini kullanmış olmam.Siz Oreolu yapın derim :) Ama ben yine de kendimi yaptığım tarifi yazıyorum. Orijinali için de tarifin en altında link bıraktım ,tıklamanız yeterli...



-Tabanı İçin-

2 paket Eti kakaolu bisküvi
80 gram tereyağı 
35 gram bitter çikolata

-Kreması İçin-

225 gram bitter çikolata
295 gram krema
yarım paket vanilya

İşe önce tabanı yapmakla başlıyoruz.

Bisküvileri rondodan geçirin ve derin bir kaseye alın.
Tereyağı eritin ve çikolatayı içine ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
Ve tereyağı karışımını bisküviye ekleyin .
İyice elinizle yoğurun.
Kullanacağınız kalıba ya da kalıplara güzelce yayın.
Siz kremanızı hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.

Krema için,
 Yaklaşık 2 bardak kremayı küçük bir tencereye alın ve kaynamasını bekleyin.Krema kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve çikolatalı ekleyip eriyene kadar güzelce karıştırın.Bu sırada vanilyayı da eklemeyi unutmayın.Ve işte hazır...

Kremanızı buzdolabındaki tabanın üstüne dökün ve tekrar donması için buzdolabına koyun.
Servis edeceğiniz zaman istediğiniz gibi süsleyerek sevdiklerinizle bu lezzeti sizde tadın...



Umarım beğenmişsinizdir.

Lütfen yorum yapmayı unutmayın.

Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,

Sevgiyle kalın...






Yorumlar