Şeftalili Turta
Mutfağınızı şeftali kokuları saracak bir tarif daha ...
Ülkece geçirdiğimiz şu zor günlerde bir nebze olsun sizi mutlu edebilir belki.
Sevdiklerinizle yiyebileceğiniz hafif bir yaz tatlısı...
-HAMURU İÇİN-
3 su bardağı un
bir paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
bir yemek kaşığı krema
bir yemek kaşığı yoğurt
45 gram tereyağı
-İÇ MALZEME-
4-5 şeftali
İki yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine sürmek için; bir yumurta sarısı
Un, kabartma tozu ve şekeri bir kapta karıştırın.
Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve iyice yoğurun.
Eğer sizde benim gibi üzerini kafes kafes yapacaksanız önce hamurdan parça alıp şeritleri kesin. Böylece hamurun yetmemesi gibi bir durum olmaz.Kalan hamuru da güzelce merdane ile açın ve tart kalıbına yerleştirin.
Hamurun üzerine pudra şekerinde beklemiş şeftalileri koyun.Ve daha sonra kestiğiniz şeritlerden kafes şekli oluşturun.
En son ise bir yumurta sarısını üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Size tavsiyem hemen o gün tüketmeniz. Kıtırlığına doyamayacaksınız🙈
(Not:tarif Lezzet dergisinden)
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın ❣
Yorumlar
Yorum Gönder