Karamel Soslu ve Muhallebili Kadayıf
Mükemmel kıvamıyla kadayıfa lezzet katan muhallebi...
Ona da lezzet katacak olan karamel sos ...
Bana sevdiğin tatlı ne deseler cevabım kadayıf olurdu herhalde.Hele de işe karamel eklenince tadı daha da başka oluyor.Hergün çikolatalı tatlı yemek olmaz diye bugün de muhallebili birşeyler yapayım dedim.Sizde mutlaka deneyin :)
-KADAYIF İÇİN-
300 gram kadayıf
1 yemek kaşığı tereyağı
-MUHALLEBİ İÇİN-
5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
-KARAMEL SOS-
yarım bardak şeker
1 paket krema
Muhallebiyi yapmaya başlayalım o zaman.
Krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
Muhallebi piştikten sonra başka bir kaba alıp soğutuyoruz.
İyice soğuduktan sonra krem şantiyi toz halinde döküp çırpıyoruz.
Tereyağını derin bir tavaya koyup kadayıfları da ekliyoruz ve güzelce kızarana kadar kavuruyoruz.
Kızaran kadayıfların yarısını istediğiniz bir kabın tabanına yayın.
Daha sonra da soğumuş muhallebiyi döküyoruz.
Geriye kalan kadayıflar ile de üzerini kapatıyoruz.
Ve soğumak üzere buzdolabına koyuyoruz.
Bu sırada da servis ederken kullanabileceğiniz karamel sosu hazırlayalım.
Küçük bir tavada yarım bardak şekeri eritin.Eritirken kaşık sokmayın sadece tavayı sallayın.
Eridikten sonra kısık ateşte iken kremayı ekleyin .Hafif kaynasın ve ocaktan alın.
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın.
karamel soslu ilk defa görgüm ben Kakaolu Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi seviyorum
YanıtlaSil