Kalburabastı


Şerbetli tatlılarda bu seferki tarifimiz ; Kalburabastı 
En az şekerpare kadar güzel 🙈 Nedendir bilinmez ama dışarda şerbetli tatlı yiyeceğime evde kendi yaptığımı yemeyi tercih ediyorum. Çünkü restorantlardaki adeta balın içinde yüzüyor gibi.
İçindeki ceviz ve tarçın karışımıyla mükemmel 👌🏻 İtiraf etmeliyim ki bu aralar tarçına ilgim biraz daha arttı ☺️






-MALZEMELER-
150 gram tereyağı (yumuşamış olması gerekiyor)
bir çay bardağı zeytinyağı 
2 çorba kaşığı susuz yerinden yoğurt 
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik 
Aldığı kadar un (yaklaşık 11-12 dolu kaşık )

-İÇ HARCI İÇİN-
Ceviz
Tarçın

-ŞERBETİ İÇİN-
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Öncelikle şerbetimizi yapmaya başlıyoruz.Çünkü altın kuralımız sıcak tatlıya ->soğuk şerbet.
Tüm maşzemeleri tencreye alıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz.Beş dakika kaynatıp soğuması için bir kenara alıyoruz.
Şimdi de tatlımızın hamurunu yapmaya başlayalım.
Önce sıvı malzemeleri bir kabın içerisine koyup güzelce karıştırıyoruz.En son un ile kabartma tozunu da ekliyoruz. Kıvamı ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
Şekil vermeye başlamadan önce bir kapta parçalanmış cevizleri ve tarçınları harmanlıyoruz.
Ve şekil vermeye başlayabiliriz.Ben şekil verirken rendenin ince tarafını kullandım. Siz dilerseniz süzgeçten de yararlanabilirsiniz.İstediğiniz büyüklükte hamur parçası alın, yuvarlayın, elinizle bastırın , iç harcı koyun ve kenarlardan kapatın.
Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız gibi de şerbeti üzerine dökün.

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın ❣









Yorumlar