Ay Çekirdekli Kurabiye
İnsanın kendi mutfağında yemek yapması kadar güzel bir şey var mı acaba ?
En özeli de yanımda annem varken bir şeyler yapabilmek, ondan bir şeyler öğrenebilmek.
Bu aralar sık sık bir yerlere gittiğimiz için dışardan bir şey almak yerine evde kendimiz yapıp getiriyoruz.
Bu sefer de tuzlu bir şeylet yapalım dedik ve Fatih Güllüoğlu'nun tarifini denedik. Kendisiyle okulda tanışma fırsatım olmuştu. Ve kendisiyle tanışmaktan çok onur duymuştum.İnşallah tekrar karşılaşırız bir yerlerde.
-MALZEMELER-
250 gram un
150 gram tereyağı
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozunu
75 gram toz şeker
bir su bardağı ay çekirdeği
Tüm malzemeleri karıştırarak güzelce yoğurun. En son ay çekirdeklerini ekleyin.
Hamurdan parçalar alın ve çubuk haline getirin.İster yan yan ister düz şekilde keserek tepsiye yerleştirin. Aslında nasıl şekil vereceğiniz tamamen size kalmış.
Daha sonra 160 derecede 10-12 dakika pişirin.
Ve daha sonra eşsiz bu tada siz de tanık olun ☺️
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere ,
Sevgiyle kalın ❣
Yorumlar
Yorum Gönder