Şeftali Soslu Muhallebi
Merhabalar,
İftardan sonra tüketmemiz gereken tatlılar kesinlikle sütlü tatlılar.Hele de benim gibi kilo almaya meyilli iseniz :)
Bugün ablamın istediği üzerine bu iştah açıcı görüntüye sahip "Şeftali Soslu Muhallebi"yi yaptım.
Doğruyu söylemek gerekirse yemek için sabırsızlanıyorum.Hele de şeftalileri rendelerken , üst sosu hazırlarken mutfağımı saran kokuyu size nasıl anlatsam bilmiyorum.Kesinlikle iştah kabartıcı ve yapması gerçekten çok ama çok basit.
Muhallebi için ;
5 su bardağı süt
1-1,5 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı un
Şeftali Sosu İçin ;
3 şeftali
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
yarım su bardağı su
Öncelikle muhallebi yapımından başlıyoruz.
Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin.Sürekli karıştırmanız pürüzsüz bir muhallebi elde etmenizi sağlayacaktır. Muhallebi kaynadıktan sonra biraz daha ocakta tutun ve sonra başka bir kaba boşaltıp soğumasını hızlandırın.Ve mikser ile 5 dakika çırpın.Bu daha sakızımsı bir muhallebi olmasını ve içinin havalanmasını sağlayacaktır.
Daha sonra muhallebinizi cuplara paylaştırıp buzdolabında biraz soğutun.
Şeftali sosu için;
3 tane şeftalinin kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Tencereye aldıktan sonra üzerine şekeri koyun ve birazcık pişirin (kaynaması gerekir).
Eğer siz de benim gibi içinde parçacık olmasın istiyorsanız blendır ile pürüzsüz hale getirin.Ve daha sonra süzgeçle süzün.Bu sırada yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz.
Şeftalileri tekrar ocağa alın ve kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra nişastayı su ile açarak şeftalilere sürekli karıştırarak ekleyin.
Sos sıcakken muhallebinin üzerine ekleyip tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
Afiyet olsun :)
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...
Yorumlar
Yorum Gönder