Ağaç Kek


Tarçını çok sevmeme rağmen en en en sevdiğim tarçınlı tatlı tarifi diyebilirim.
Ben bu tarifi Nursel'in Mutfağında gördüm ve çok beğendim.Yeşim Hanım yapmıştı.Ve denemek istedim.Bu ikinci yapışım ve her yapışımda evde tartışmalar meydana geliyor :)Neden mi?  Çünkü her katı ayrı ayrı pişirdiğiniz için 1-2 saat uğraşmanız gerekiyor :) Ben fırının önünde kamp kuruyorum neredeyse :)

MALZEMELER


4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tarçın

YAPILIŞI

İlk önce tereyağı ve şekeri iyice 10 dakika çırparak başlıyoruz. Tereyağını yumuşaması ve hafif krema kıvamına gelmesi gerekiyor.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarılarını kek harcına ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
Daha sonra 1 su bardağı suyu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Unu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz.
Başka bir kapta ise yumurta beyazlarını kar beyazı olana kadar çırpıyoruz.
Yumurta aklarını ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu kek harcını ikiye ayırıyoruz.
Bir kaba tarçını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt koyduğumuz kabımıza ince ince katmanlar serip , her katmanı ayrı ayrı pişiriyoruz.Amaç 12 kat yapmak.
Evet , biraz fazla vakit alıyor.Ama kesinlikle en az bir kere denemeye değer. :)

Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana aittir.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle buluşmak üzere,
Sevgiyle kalın...





Yorumlar