Susamlı Kapalı Simit


Her zaman tatlı yemek olmaz ...
Hazır derslerde bitmişken ve evde boş boş oturuyorken mutfağa girip  yumuşacık, mis gibi kokan bu arkadaşları yaptım. İnanılmaz bir hamur oldu ve yapması oldukça basit. Ama dikkat fazla yemeyin , kilo aldırabilir :)

-Malzemeler-

1yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4.5 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke

-Üzeri İçin-

4 yemek kaşığı pekmez
yarım çay bardağı su
susam

-İçi İçin-

Dilimlenmiş zeytin
ya da
Kaşar peynir
Öncelikle mayayı ılık suda eziyoruz ve üzerine toz şekeri ilave edip 5-10 dakika bekliyoruz.
Unu derin bir kaba alıyoruz ve tuzu ekliyoruz. İkisini güzelce karıştırdıktan sonra ortasına bir havuz açıp tüm malzemeleri ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Size bir tavsiyem unun hepsini birden eklemeyin. Azar azar ekleyin ki kıvamı tam istediğiniz gibi olsun.
Yoğurduğumuz hamuru bir poşete koyup hava almasını engelliyoruz ve evimizin en güneşli yerine koyuyoruz ki mayalansın.( Sıcak ortamda bekletmek oldukça önemli). Hamuru 30 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra istediğiniz büyüklükte bezeler yapın ve ortasına malzemeyi yerleştirin. Ben zeytinli ve peynirli yaptım. Siz isterseniz patatesli ya da kıymalı da yapabilirsiniz.

Şimdi ise pekmezli suyu hazırlayalım. Bir kaba yarım çay bardağı suyu ve pekmezi koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız bezeleri önce pekmezli suya sonra da susama batırıp tepsimize diziyoruz.
Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bıraktıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Zaten mutfağınızı saran o güzel kokudan anlıyorsunuz piştiğini :)

Bu tarifi yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum :) Tabi bu yazıyı okuyup beni takip eden birileri varsa :)
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yazmayı ve isteklerinizi belirtmeyi unutmayın.
Daha güzel günlerde daha güzel tariflerle görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kalın...









Yorumlar