Pişmeyen Pasta
Hem de hiç fırında pişirmeden...
Öyleyse hemen mutfağa gidin , malzemelerinizi kontrol edin ve hemen işe başlayın.
Bu tarifin tek bir kötü yanı var o da üzerindeki çikolatanın oluşturduğu sertlikten dolayı kesmek biraz güç.Çikolata istemediğiniz bir yerden kırılabiliyor.Ama benim için sorun değil .Daha doğal bir görünüm oluşuyor bence. Bıçağınızı biraz ısıtıp ya da çikolatayı döktükten sonra izler oluşturup öyle de dondurabilirsiniz.Öyle daha kolay olabilir.
--MALZEMELER--
Tabanı İçin;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket Yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı pekmez
Muhallebisi İçin;
5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket Yulaflı bisküvi
4 yemek kaşığı pekmez
Muhallebisi İçin;
5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
3 paket bitter çikolata
Tereyağını ocakta eritin.
Bisküvileri rondodan geçirerek ufalayın.
Ufaladığınız bisküvileri büyük bir kaba koyun. Daha sonra üzerine erimiş tereyağını ve pekmezi ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı kelepçeli kaba dökün ve düz bir zemin oluşturun. Ve buzdolabına doyup soğumaya bırakın.
Muhallebisi için; sütü tencereye koyun ve üzerine irmik ile toz şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve daha sonra biraz soğuması için bekleyin.
Daha sonra dolapta bekleyen tabanın üzerine muhallebiyi dökün ve tekrar soğuması için buzdolabına koyun.
Üzeri için 3 paket bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumuş muhallebinin üzerine dökün.
Ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek sevdiklerinize servis edin :)
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana ait.
Lütfen yorum yazmayı unutmayın.
Sevgiyle kalın.
Umarım beğenmişsinizdir.
Fotoğraflar bana ait.
Lütfen yorum yazmayı unutmayın.
Sevgiyle kalın.
Yorumlar
Yorum Gönder