Fesleğen Soslu Makarna

Bugünkü tarifimiz ; öğrenci menüsü olarak bildiğimiz makarna...
Benim için vazgeçilmez bir yemek.Evet yapılması çok kolay ama güzel bir sosla tam kıvamında pişirdiğinizde tadından doyulmaz bir lezzet oluyor...
Ben bu tarifi ilk teyzemde yemiştim.Ve yediğim an hissettiğim o muhteşem tadı anlatmam pek mümkün değil.Normalde baharatlı yemekleri denemeye cesaret edemem. Çünkü acıya hiç dayanamıyorum :) Ama bu tarifteki fesleğen tam benim damak zevkime göreymiş. Zaten yoğun bir baharatın verdiği acılıkta yok bu tarifte.Tabi siz diyorsanız ben baharatı çok severim fesleğen oranını arttırıp kendinize uygun hale de getirebilirsiniz.
Ben makarna çeşidi olarak Barilla'nın Tagliatelle adlı makarna çeşidini kullandım. Daha kalın olan bir tipi daha var isterseniz onu da kullanabilirsiniz.Ya da yok ben bu şekli sevmedim derseniz evinizde her zaman kullandığınız bir makarna çeşidini de kullanabilirsiniz.
--- Sosu İçin ---
2 kaşık salça
5 kaşık domates sosu
kuru fesleğen
1 kaşık tereyağı
yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ
Tüm malzemeleri derin bir tavaya alıp iyice karıştırıyoruz.Sosun sıvı bir kıvamda olması gerekiyor.
Makarnaları haşlarken normalden biraz daha az sürede haşlamak gerekiyor.Çünkü makarnalar sos ile de pişeceği için dağılmasını istemeyiz.
Makarnayı sosun içine ilave edip karıştırıyoruz ve biraz da sos ile birlikte pişiriyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp sevdiklerimize ikram ediyoruz :)
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı unutmayın.
Sevgiyle kalın .
Yorumlar
Yorum Gönder