Köstebek Pasta
Yine bir mutfak macerası , yine ilk kez yapılan bir tarif...
Tatlıya çok yakıştığını düşündüğüm iki meyve vardır.Biri çilek diğeri ise muz. Bu pasta da muzla yapılabilecek en iyi pastalardan biri. Aslında yapması da çok kolay ama ben en üst katmanı yaparken neredeyse çıldırıyordum :) Keki ufalamak gerçekten yapılacak iş değil...En iyisi kakaolu bisküvi alıp rondodan geçirmek.Hem böylelikle yerken ağzınızda bisküvinin o kıtır kıtır hissini alabilirsiniz.Eğer bir daha bu tarifi uygularsam kesinlikle öyle yapacağım :)
Bu tarifi neden mi yaptım ? Geçen gün kuzenim bir sofranın fotoğrafını göndermişti ve bende fotoğrafa öyle bakakaldım tabi. Çok güzel görünüyorlardı.Ve bende teyzemin doğum günü için bu pastadan yapmaya karar verdim.Umarım bende kuzenim kadar güzel yapabilmişimdir :)
Tarifi ise aslında çok basit. En temel tarif olan bir kakaolu kek yapın. (Ama yuvarlak kalıpta yapmanız önerilir.)Yaptığınız keki ortadan kesin ve üst parçayı ufalayın.
Başka bir kapta krem şantiyi çırpın ve içine damla çikolata ekleyin.
Kekin üstüne muzları dizin ve krem şanti karışımını ekleyin .
Kubbe şeklini verdikten sonra ufaladığınız kek parçalarını pastanın üzerine serpin.
Dolapta bir süre dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. :)
Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur :)
Fotoğraflar bana aittir.
Lütfen yorum yapmayı ve eğer sizde bu pastadan yaparsanız benimle görselini paylaşmayı unutmayın :)
Sevgiyle kalın ...
Yorumlar
Yorum Gönder